dijous, 9 d’abril del 2009

Els contes de Muniatto a Teveon

Article tret de TEVEON (veure video)
El pallasso Muniatto esdevé el protagonista de tres divertits contes infantils publicats per les Germanes Besolí

El divertit pallasso Muniatto ja té els seus contes. Les Germanes Besolí, Olga i Ester Besolí, han tret al carrer a través d’Onada Edicions tres contes infantils que donen vida al petit Muniatto, un xiquet d’uns vuit anys amb una visió molt particular de tot el que succeeix al seu voltant i al qual li agrada resoldre els problemes de manera imaginativa. De moment ja han sortit al carrer 'Muniatto i la mosca verda', 'Els mitjons de Muniatto', i 'Muniatto fa surf'. La idea de fer els contes de Muniatto sorgeix d’un regal que les Germanes Besolí van fer al pallasso per un Sant Jordi. Es tractava d’un llibre més ampli que explicava la història de Muniatto, com apareix el pallasso i com era de petit. Tots tres van pensar que agafant de base aquest llibre seria interessant escriure contes per als més petits que expliquessin històries per treballar la imaginació i el dret a la diferència. Així ho ha explicat l’escriptora, Olga Besolí, que també ha remarcat que en els contes es poden veure reflectits diferents gags dels espectacles de Muniatto.

La il·lustradora dels contes, Ester Besolí, també ha destacat que la manera d’entendre el món que es plasma en els contes coincideix amb la filosofia del pallasso Muniatto.

Eusebi Morcillo, el pallasso Muniatto, s’ha mostrat molt il·lusionat per donar vida al personatge dels contes i ha detallat, amb un toc d’humor, de què tracta cadascun d’ells.

Els contes ja es poden trobar a les llibres habituals, a la botiga Creu de Tortosa i també es poden adquirir després de cadascun dels espectacles del pallasso Muniatto. Així mateix, les Germanes Besolí i Muniatto tindran un estand a la fira literària Joan Cid i Mulet que se celebrarà a l’EMD de Jesús del 17 al 19 d’abril i per Sant Jordi firmaran els contes a les llibreries Nupa de Ferreries, i a Viladrich i Voltes a Tortosa. Ja per la tarda el pallasso escenificarà dos de les històries al Punt Jove de Jesús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada